Nyári napközis tábor beszámoló 2012

2012. augusztus 13-18.

Idén is részt vehettek a gyermekek a napközis táborban, a csepeli Műszaki Szakközépiskola épületében.

Első nap csoportokba osztottuk a gyerekeket, vegyesen, életkor alapján, így könnyebben ismerkedhettek egymással a korosztályok. A csoport képét (pl. halacska, galamb, fa) mindenki megkapta nyakláncként, hogy senki ne felejtse el a helyét az asztalnál, vetélkedőknél.

Délelőttönként, reggeli után két csoportra bomlottunk - külön a kicsik és külön és nagyobbak -, és kezdetét vette a beszélgetés. A hét témája a példaképek voltak, ennek megfelelően minden nap egy példaképnek alkalmas bibliai személyről hallhattunk.

Sámuel azért jó példakép, mert a történetéből megtudtuk, hogy kire hallgassunk mindenek felett: Istenre. Az ő odafordulása, hallgatni akarása mintaszerű: „Itt vagyok.” - akár az éjszaka közepén is.

Az úton Isten felé meg kell látnunk saját bűneinket, és törekednünk kell elhagyásukra. Ahogyan Zákeus tette Jézussal való találkozása után: teljesen megváltozott az élete, szétosztotta az összes pénzét, amit vámszedőként szerzett.

Péter - aki egyszerű halászból lett Jézus tanítványa és később a keresztyének vezetője - mindent otthagyott Jézusért. Így kell tennünk nekünk is, Benne bízva kövessük Őt, így találva meg életünk célját, rendeltetését. Mert Jézus mindenkit hív: „Ne félj, ezen túl emberhalász leszel!”

A tökéletes példakép pedig Jézus, aki által Istenhez juthatunk. A legnagyobb csoda pedig, hogy csak kérnünk kell, azután Ő vezet majd tovább az úton, ahogyan Pált is, elhívása után. Így tudta ő is tovább adni hitét, egész életével Isten munkáját, szeretetét és hatalmát bizonyítva.

Ezeket a beszélgetéseket játékokkal, színjátszással és beöltözéssel is színesítettük, sőt, aranymondásokat is tanultunk.

Szombaton a szülőkkel, felnőtt segítőkkel és gyermekekkel közös bográcsozással zártuk a tábort, ahol vidám hangulat alakult ki, sokat játszottunk együtt és meséltünk a heti élményekről, csapatversenyekről, házi olimpiáról, amelyeken mindenki ügyesen szerepelt.

Vasárnap, az istentisztelet keretében pedig egy kis színdarabot mutattunk be Példaképek címmel, amelyben egy osztály példaképeit jelenítettük meg.

Isten segítségével egy üzenetekben gazdag táborra kerülhetett sor ezen a nyáron, alig várjuk a következőt!

Fekete Annamária

Az oldallal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat várjuk erre a címre: keritamas1962@gmail.com