Konfirmáció 2018

Örömmel értesítjük a kedves testvéreket, hogy idén 11 konfirmandus tett vallást hitéről pünkösdi Istentiszteletünkön:

Schultz Veronika Júlia, Rácz Edina Boglárka, Kovács Kamilla, Kelemen Botond, Gyetkó Réka, Demeter Virág, Bartos Zalán Péter, Vázsonyi Gábor, Katona Istvánné Szalai Veronika, Brücknerné Nagy Gabriella, Jónás Krisztina

Tanévzáró Családi Istentisztelet 2018

Gyermektábor 2018

Szeretettel várunk minden érdeklődő általános iskolás gyermeket ezévi gyermektáborunkba. Idén Isten csodálatos teremtéséről, az univerzumról, azon belül is a csillagokról lesz szó.
A mindennapi Bibliai tanítások mellett természetesen ebben az évben sem fog elmaradni a sok-sok különféle játék és kézműveskedés.

A jelentkezésket az alábbi módokon lehet leadni. Kérünk minden kedves szülőt, hogy ezt időben tegye meg.
személyesen: a lelkészi hivatalban (Kiss J. alt. u. 48.)
vezetékes telefonon: +36-1- 78-09- 383
mobilon (Naqy Jánosné Ági táborvezető): +36-30- 694-4590

Ifjúsági tábor 2018

Örömmel tudatjuk, hogy sikerült pontosítani az ifjúsági tábor helyszínét és időpontját.
Ebben az évben Bakonyjákót fogjuk meglátogatni egy természetközeli erdei iskola adottságait kihasználva július 30-tól augusztus 4-ig.
Várjuk a fiatalok jelentkezését 10 000Ft előleg befizetése mellett.

Húsvétváró családi délután 2018

Kedves Szülők és Gyerekek!

Közeleg a húsvét. Húsvétváró családi délutánra hívunk benneteket.

Időpont: március 25-én vasárnap 16 óra
Helyszín: gyülekezeti terem (templomunk mögötti épület emeleti helyisége, bejárat a Kiss J. alt. u. 48. szám alatt).

Készülünk vidám énekekkel, bibliai történettel, tojás-kereséssel, és akinek ez után is kedve lesz maradni, azzal együtt kézműveskedhetünk. Szeretnénk jól felkészülni, ehhez kérjük visszajelzéseteket az alábbi e-mail címen:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szeretettel:
Kéri Tamás lelkipásztor és a hitoktatók

Gyülekezeti hétvége 2018

Kedves Testvérek!
Az idei már a harmadik alkalom, hogy gyülekezeti hétvégét szervezünk. 2016 nyarán 60, a következő évben már 90 fővel mentünk Mátraházára. Ez utóbbival szinte teljesen kihasználtuk az ottani üdülő befogadó képességét, így, számítva a további növekedésre, ezúttal a berekfürdői Megbékélés Háza lesz a helyszínünk, amelyet 100 főre foglaltunk le, a június 15-16-17-i hétvégére.
A helyszín Karcagtól kb. 10 km-re található, egy gyógyvizes fürdő közvetlen közelében, amelybe az üdülőnk kedvezményes árú (várhatóan 1 200 Ft/nap) belépőt biztosít. A szobák jellemzően három személyesek, pótágyazhatóak, zuhanyzó tartozik hozzájuk, de külön WC nem (van néhány kivétel). A szállás és a napi háromszori étkezés költsége 15 900 Ft/fő/hétvége 18 év felett. 14 és 18 év között 10 600 Ft, 3 és 14 év között 8 000Ft, az alatti pedig ingyenes. A szobák péntek 14 órától vasárnap 13 óráig állnak rendelkezésünkre. Az idő jelentős részét lelki a és közösségi programok fogják kitölteni.
Szeretettel várjuk a jelentkezéseket minél hamarabb a lelkészi hivatalban, személyenként 2 000 Ft előleg befizetése mellett. A költség többi részét elegendő lesz a helyszínen is rendezni. A fizetéshez az üdülő Széchenyi-pihenőkártyát is elfogad.

Felhívás - Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

2017. tavaszán az Európai Bizottság bejegyezte az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) által életre hívott Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack polgári kezdeményezés). A kezdeményezés arra irányul, hogy az Európai Bizottság végre foglalkozzon az őshonos nemzeti közösségek jogaival, és az Európai Unió fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.

A határon túli magyarság minden szomszédos országban őshonos nemzeti közösség, és mindenütt ki van téve központilag irányított asszimilációs törekvéseknek.

A szervezőknek 2018. április 3-áig kell összegyűjteni 7 tagállamból legalább egymillió aláírást, hogy a Bizottság érdemben foglalkozzon az őshonos nemzeti kisebbségek helyzetével.

Nekünk, magyaroknak rendkívül fontos lenne, ha az egymillió aláírás összegyűlne, és eddig nem állunk jól.

A kezdeményezést online és papír alapon is lehet támogatni.

A kezdeményezés a www.jogaink.hu oldalon írható alá, az „Írd alá papíron” opcióra kattintva pedig letölthető a papír alapú támogató nyilatkozat.

Magyarországon a papír alapú aláírási íveket a Rákóczi Szövetség gyűjti, így ezeket a nyilatkozatokat a szervezet részre kell eljuttatni postai úton (1255 Budapest, Pf.23.) vagy személyesen (1027 Budapest, Szász Károly utca 1. 4.em.1.).

További kérdés esetén a Rákóczi Szövetség áll szíves rendelkezésére a témában illetékes szakértőjével, Tárnok Balázzsal (tel: 0630/779 3188; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjük, minél többen írják alá a kezdeményezést!

 

Budapest, 2018. február 14.

Budapest-Csepel-Központi Református Egyházközség

Pathmosz Alapítvány

A házasság ünnepe

A házasság ünnepe címmel interaktív foglalkozásra hívunk minden házasságban élőt 2018. február 18-án 16 órára a gyülekezeti terembe. Akik kisgyermekkel jönnek, kérjük jelezzék, hogy
megszervezzük a gyermekvigyázást.

Kéri Tamás lelkipásztor és felesége

Szépkorúak alkalma (február)

Hívogatjuk szépkorú testvéreinket február 17-én, szombaton
10 órára gyülekezeti termünkbe a soron következő alkalmunkra. Minden "új" és "régi" tagot szívesen látunk közösségünkben!

Felhívás személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlására, alapítványunk támogatására

Kedves Gyülekezeti Tagok!

Kedves Támogatók!

 

Ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy lehetőség van a személyi jövedelemadó 1-1%-át a Magyarországi Református Egyház és a Pathmosz Alapítvány részére felajánlani.

 

A 2017-os évre vonatkozó adóbevallást – ha nem magunknak végezzük el - az adóhatóság (NAV) is megállapíthatja. Tehát kétféleképpen teljesíthetjük adóbevallási kötelezettségünket, választásunk szerint.

 

Az egyéni vállalkozók és ÁFA fizetésére kötelezett magánszemélyek bevallási kötelezettségének határideje 2018. február 26.

 

Az előbbi bekezdésen kívüli, kereső tevékenységet folytató magánszemélyek közül az önbevallóknak és azoknak, akik elfogadják a NAV által készített bevallást a bevallási határideje: 2018. május 22.

 

A rendelkező nyilatkozatot akár a bevallás részeként, akár külön, elektronikusan (az, aki az ügyfélkapun keresztül nyújtja be) vagy postai úton kell megküldeni az adóhatóságnak.

 

A rendelkező nyilatkozatra a második ablakba az Alapítvány adószámát kell beírni:

 

18266511-1-43

 

A NAV 2018. március 15-ig elektronikus felületen teszi elérhetővé az általa készített személyijövedelemadó-bevallási tervezetet az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyek részére. Ügyfélkapu-regisztráció hiányában a magánszemélyek eddig a dátumig kérhetik, hogy a NAV papír alapon küldje meg az adóbevallási tervezetet.

 

Amennyiben az adóbevallásnak ezt a fajtáját választják, kérjük, ne mulasszák el az 1‑1%-okról való rendelkezést! A tavalyi évben több mint 11%-kal csökkent az Alapítványnak felajánlott 1%, és úgy véljük, ebben nagy szerepe volt annak, hogy sokan a NAV által készített tervezetet nem egészítették ki az 1%-okról szóló rendelkezésekkel.

Azok a Támogatók, akik ez évben is adójuk 1%-át a gyerekeik iskolai alapítványa, egyéb egyházi vagy világi alapítvány részére kívánják felajánlani, támogathatják közös ügyünket eseti vagy tartós pénzutalással az Alapítvány

 

11771002 – 20014933

 

számú bankszámlájára. A kedvezményezettnél kérjük az alapítvány nevét megjelölni, a megjegyzés rovatba pedig azt beírni, hogy: „adomány”.

 

A rendelkező nyilatkozatra a harmadik ablakba (az egyházi támogatásnál) a kedvezményezett technikai számát kell beírni. Ez a Magyarországi Református Egyház esetében:

 

0066

 

Köszönjük Mindenkinek közös ügyünk támogatását! Áldás, békesség!

Budapest-Csepel Központi Református Egyházközség                                              

Pathmosz Alapítvány

Reformáció 500 kiadvány

Kedves Testvérek!

A Reformáció 500 éves évfordulója alkalmából egy ünnepi kiadvány került kiadásra.

Ebben többek között az alapítvány által támogatott Csepeli-Központi-Református Egyházközség tagjainak őszinte vallomásai és a a gyülekezetben működő csoportoknak leírásai olvashatóak.

Kiadvány borítója: Letöltés

Kiadvány tartalma: Letöltés

A tartalom szabadon letölthető és terjeszthető mindenki számára!

Év végi (Karácsonyi) ünnepkör istentiszteleti rendje

2017. december 10 – 2018. január 1

„meglátogatott minket a naptámadat a magasságból” (Lukács 1,78)

december 10, vasárnap 15 óra
adventi családi istentisztelet (gyülekezeti terem)

december 12, kedd 17,30 óra
Kékkereszt-csoport karácsonyi alkalma (gyülekezeti terem)

december 18, hétfő 10 óra
úrvacsorás istentisztelet az Olajág Idősek
otthonában

december 20, szerda 18 óra
úrvacsora-előkészítő istentisztelet (gyülekezeti terem)

december 21, csütörtök 18 óra
úrvacsora-előkészítő istentisztelet (gyülekezeti terem)

december 22, péntek 18 óra
úrvacsora-előkészítő istentisztelet (gyülekezeti terem)

december 24, vasárnap 10 óra
istentisztelet (templom)

december 24, vasárnap 14 óra
karácsonyi családi áhítat (gyülekezeti terem)

december 25, hétfő 10 óra
karácsonyi úrvacsorás istentisztelet (templom)

december 26, kedd 10 óra
karácsonyi úrvacsorás istentisztelet (templom)

december 31, vasárnap 10 óra
istentisztelet (templom)

december 31, vasárnap 18 óra
év végi hálaadó istentisztelet (gyülekezeti terem)

január 1, hétfő 10 óra
újévi istentisztelet (gyülekezeti terem)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Szépkorúak alkalma (december)

Minden kedves szépkorú testvérünket várjuk december 16-án 10 órakor a gyülekezeti terembe ezév utolsó szépkorúak alkalmára.

Az oldallal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat várjuk erre a címre: keritamas1962@gmail.com